Header image
Neustraining.nl Nederlands DutchNoistraining.com English Engels

Achtergrond Henri van Gelder

Nosetraining websitefoto Hans_2 (2) smelling Henri in profileHenri van Gelder werd in 1949 geboren in België en woont al 35 jaar in Sint-Oedenrode (NL). Na zijn NOIB-Nijenrode studie was hij 30+ jaren actief binnen de internationale geurindustrie.

Hij leerde het geurvak tussen 1970 en 1974 bij Naarden International (tegenwoordig Givaudan-Quest). Vervolgens was hij 20 jaar in Sales & Marketing werkzaam bij Duitse multinationale geur- en smaakstof fabrikant Dragoco (tegenwoordig Symrise).

Tussen 1988 en 1993 werkte hij nauw samen met Dr. Stephan Jellinek, auteur en begeleider van professionele geurseminars “Dialoog met de Parfumeur” t.b.v. toenmalige Dragoco klanten. Vanaf 1994 verwierf Henri’s eigen handelsonderneming Coderma Benelux B.V. agentschappen van diverse fabrikanten, gespecialiseerd in zowel luxe parfums als functionele geuren. Daarnaast werkte hij vanuit zijn eigen Holding Hagesmi als Strategic Fragrance Management Consultant, zowel binnen de geurindustrie als daarbuiten.

Tussen 2001 en 2008 was hij noodgedwongen lange tijd uit beeld. Sinds 2009 organiseert Henri kleinschalige en laagdrempelige Nosetraining Olfactieve Educatie Seminars, geïnspireerd door Dr. Jellinek’s oorspronkelijke Fragrance Seminars. Deze ééndags reuk- en geurtraining workshop biedt deelnemers de mogelijkheid om spelenderwijs kennis te maken met de wondere wereld van reuk en geuren.

Met deze opzet beoogt Henri zijn uitgebreide olfactieve kennis en ervaring met deelnemers te delen en hun geurbeleving te verrijken.

Dit alles onder zijn motto:

Volg je neus en geniet met volle teugen….